Neuropsykiatrinen valmennus- koulutus Imatralla

Neuropsykiatrinen valmennus -koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille jatkokoulutukseksi. Koulutus antaa valmiuksia ja käytännön keinoja työskennellä neuropsykiatrisia erityispiirteitä (ADHD, Tourette, autismin kirjon häiriö,kielellinen erityisvaikeus, sensorisen integraation häiriö) omaavien henkilöiden sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa käypähoitosuositusten mukaisesti.

Koulutus vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä, sisältäen 18 lähiopetuspäivää pe-la. Lähiopetukseen osallistuminen on välttämätöntä. Koulutuksen viitekehys on ratkaisukeskeisyys.

Taitopainotteinen koulutus sisältää kokonaisuudet luovien (musiikki, kuvataide, valokuvaus) ja toiminnallisten menetelmien hyödyntämisestä valmennuksen keinoina, sekä Muksuoppiohjaus- menetelmän.

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa oireyhtymistä ja lisätä käytännön keinoja tukea, ohjata ja valmentaa neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavia henkilöitä. Koulutuksen saaneet voivat toimia neuropsykiatrisina valmentajina.

Lähiopetus muodostuu vuorovaikutuksellisista luennoista, käytännön harjoituksista, ryhmätyöskentelystä ja asiantuntijavierailuista. Koulutuksessa painottuu toiminnallisuus. Harjoitusten omakohtainen kokeminen on tärkeä osa omaa prosessia. Lähiopetuspäivien lisäksi harjoitellaan koulutuksen sisältöjen käyttöä omassa työssä ja tutustutaan aihealueen kirjallisuuteen. Lopputyönä toteutetaan valmennusprosessi, joka raportoidaan kirjallisesti.

Koulutuksen sisällöt:

  • Mitä on valmennus?
  • Ratkaisukeskeisyyden perusperiaatteet ja taustateoriat
  • NLP:n keinoja vuorovaikutuksessa
  • Neuropsykiatriset oireyhtymät ja kuntoutus
  • Kognitiivisen psykologian näkökulma tiedon käsittelyyn
  • Toiminnanohjaus ja toiminnanohjauksen häiriöt neuropsykologian näkökulmasta
  • Valmennusprosessi ja valmennuksen keinot
  • Eri-ikäisten valmentaminen(lapsi, nuori, aikuinen)
  • Ryhmien valmentaminen
  • Muksuoppi
  • Perheen valmentaminen
  • Luovat ja toiminnalliset menetelmät valmennuksessa
  • Valmentajana toimiminen
  • Kirjallisuus, harjoittelupäiväkirja ja lopputyö


Koulutuksessa vierailee asiantuntijoita mm. lääkäri, musiikkiterapeutti ja nepsy- perheen vanhempi.

Kouluttaja:
Anne Repo on työskennellyt erityisopetuksessa n. 20 vuotta eriasteisesti kehitysvammaisten lasten ja nuorten, autistien ja erilaisia muita neuropsykiatrisista erityistarpeita omaavien lasten ja nuorten parissa sekä joustavassa perusopetuksessa. Viime vuosina hän on toiminut ratkaisukeskeisenä neuropsykiatrisena valmentajana ja kouluttajana, Muksuoppiohjaajana sekä STOryn työnohjaajana.

Koulutuksia hän on antanut neuropsykiatrisista erityistarpeista, ratkaisukeskeisyydestä ja kouluttanut valmentajia mm. Imatran kaupungille, Lappeenrannan Ohjaamolle ja Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille ja Siunsotelle sekä Joensuun kaupungille.

Koulutuksista saatu palaute on ollut myönteistä.

Koulutuksen hinta 1850€ sisältää alv 24%, lähiopetuksen, materiaalit, kirjan Huotari, Tamski:Tammenterhon tarinoita. Valmentajan työkirja ja opiskelijoiden ohjauksen välipäivinä. Koulutus on mahdollista maksaa erissä.

Suunnitellut lähiopetuspäivät pe klo 17-20 ja la 9-17

30.-31.8.2019

11.-12.10.2019

22.-23.11.2019

3.-4.1.2020

7.-8.2.2020

13.-14.3.2020

17.-18.4.2020

15.-16.5.2020

12.-13.6.2020

 

Lisätiedot 0503386201 anne.repo@nytratkes.com . Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen 1.8.2019. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50% koulutuksen hinnasta. Koulutuksen alettua peruutusmaksu on koko koulutuksen hinta. Ilmoittautuminen tästä likistä.