Uudistus vertaisryhmän toiminnassa

6. Kesä, 2018

Vertaisryhmän toiminta muuttuu kesäkuusta 2018 alkaen Ratkaisun Mahdollisuus osuuskunnan toiminnaksi. Ryhmän toiminnasta vastaavat kokeneet neuropsykiatriset valmentajat, joilla on osaamista kasvatus- ja opetusaloilta sekä psykiatriasta ja hoivatyöstä. Valmentajat ovat paikalla alustamassa sovituista teemoista ja antavat tukensa keskusteluun. Vapaa vertaiskeskustelu ja kokemusten jakaminen on edelleen osa ryhmän tapaamista.

Ratkaisun Mahdollisuus osk löytyy osoitteesta
www.ratkaisunmahdollisuus.fi

15. Elo, 2016

Vertaisryhmä vanhemmille

Neuropsykiatrisia ominaispiirteitä omaavien lasten ja nuorten vanhempien vertaisryhmä kokoontuu Nyt Ratkesin tiloissa Imatralla, Tainionkoskentie 68 2.krs. ( Mansikkapaikka) kerran kuussa sunnuntaisin klo 14-16. ( Sisäänkäynti Vuoksen puoleiselta seinustalta, keltainen ovi lähinnä Virastotaloa )

Osallistumismaksu 5€/kerta. (Voi maksaa pankkikortilla tai käteisellä)

RYHMÄN SÄÄNNÖT

1. Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsilla on todettu jokin neuropsykiatrinen oireyhtymä tai sen piirteitä. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia.

2. Ryhmään voivat osallistua kaikenikäisten lasten ja nuorten vanhemmat.

3. Ryhmässä noudatetaan vaitiolovelvollisuutta ryhmän jäsenistä ja keskusteluista.

4. Ryhmällä on suljettu Facebook- ryhmä tiedottamista varten.

5. Ryhmän yhteyshenkilönä toimii Anne Repo p. 050 3386201

6. Ryhmän vetäjänä toimivat Ratkaisun Mahdollisuus osuuskunnan neuropsykiatriset valmentajat.

8. Tapaamiset koostuvat keskusteluista ja yhdessä sovituista teemoista.


Jos kiinnostuit, ota yhteyttä

Anne Repo p. 050 3386 201 anne.repo@nytratkes.com.
( Minut löytää myös Facebookista.)

Ryhmän suunnitelmista sovitaan suljetussa Fb- ryhmässä Paukkuja- Arkeen, johon sinut halutessasi liitetään.

Vuoden 2018 tapaamiset:
Su 12.8.2018 klo 14-16 Merja Javanainen
Su 9.9.2018 klo 14-16
Su 7.10.2018 klo 14-16
Su 4.11.2018 klo 14-16
Su 2.12.2018 klo 14_16

Virkistystä ja vertaistukea

Luova Tauko- Irti arjesta- projekti 2015

Projektin, jonka tarkoituksena oli tukea perheitä, joissa on neuropsykiatrisia ominaispiirteitä omaavia henkilöitä. Järjestimme Imatralla virkistysviikonloput lapsille ja aikuisille. Toiminta oli osallistujilleen maksutonta. Projekti toteutettiin Suomen Kulttuurisäätiön Etelä- Karjalan Rahaston tuella.

Projektin vetäjinä toimivat ratkaisukeskeinen kouluttaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja  työnohjaaja Anne Repo sekä kuva-artesaani, ratkaisukeskeinen taideterapeutti Tuija Vanhala . Molemmilla ohjaajilla on laaja kokemus neuropsykiatrisia ominaispiirteitä omaavien ihmisten parissa työskentelystä koulumaailmassa ja Annella myös valmennuspalveluja tarjoavan Nyt Ratkes- yrityksensä tiimoilta.

Projektin idea ja tausta-ajatus syntyi konkreettisesta tarpeesta tämänkaltaiselle toiminnalle Etelä-Karjalassa ja ohjaajien omasta halusta lähteä työskentelemään yhdessä. 

Ryhmä  täyttyi nopeasti. Tällä kertaa keskitymme perheisiin, jossa on alakouluikäisiä lapsia. Projektille suunnitellaan jatkoa keväälle 2016. Projektiin liittyi vertaisryhmän käynnistäminen nepsyperheiden vanhemmille. Nykyisin ryhmä toimii itseohjautuvana ryhmänä ja siihen otetaan uusia jäseniä.

Projekti huipentui näyttelyyn Imatran Pääkirjaston aulassa. Näyttely sai runsaasti positiivista huomiota. Työt olivat varsin ilmaisuvoimaisia.